Skip to main content
WinkelmandClose Cart
2020-2021

Acties ALS op stoom

By 12 november 2020december 11th, 2023No Comments

Binnen de Beer Geeks community wordt er niet stil gezeten, sterker nog; de Beer Geeks Beats ALS actie gaat als een speer!
Het is begin november, en de teller staat inmiddels al op ruim 16.000 euro!

Inmiddels heeft er met de organisatie/ brouwers een kick off meeting plaatsgevonden. Tijdens deze meeting zijn er bierstijlen verdeeld onder de brouwerijen, om zo tot een mooie gevarieerde sixpack te komen. Deze sixpack zal overigens in blik worden afgevuld in plaats van fles.

Naast dat het bij de brouwers allemaal concretere vormen aanneemt, lopen er momenteel zoveel mooie initiatieven dat wij jullie graag meenemen in een paar highlights.

Raffles

De ‘raffle pagina’ BR&AFC (Beer Raffles & Actions For Charity) op Facebook doet het nog steeds super! Onder leiding van chef raffle Alex de Vries zijn we inmiddels alweer aanbeland op de 53e loterij en veel van het opgehaalde geld komt momenteel voort uit dit kanaal. Ook dit jaar worden er weer zoveel prachtige bierpakketten of bier gerelateerde producten aangeboden. We zijn dan ook zeer dankbaar voor een ieder die zijn of haar steentje bijdraagt. Wil je ook meedoen met de raffles? Word lid van BR&AFC en ding mee naar deze interessante pakketten. Op deze site bij de nieuws items vind je hoe het precies werkt en hoe je lid kunt worden.

Beer Geeks – A Dutch XMAS Beer (Advent)ure kalender

Elk jaar in het najaar komt de vraag menigmaal voorbij op de Facebook pagina van de Beer Geeks. Ook dit jaar bleek geen uitzondering.. De vraag naar tips voor de beste, de uniekste, de bieradvents-kalender met de beste prijs/kwaliteit verhouding en ga zo maar door. Wouter Kamphuis opperde het idee om er als Geeks zelf een te ontwikkelen. Holland Craft Beer vond dit ook een geweldig idee en binnen enkele weken was er al een doos samengesteld. Het design van de doos ligt in de vertrouwde handen van Bob van Dijk, van B71 Ontwerp, die zich reeds vele malen vaker heeft ingezet voor Beer Geeks projecten.
De inhoud van de doos is uiteraard nog een verrassing maar wel werd er een tipje van de sluier gelicht. Wouter heeft samen met Marc Menue (Holland Craft Beer) een mooie lijst van bieren samengesteld waarin met name ook extra aandacht is geschonken aan de kleinere brouwerijen die Nederland rijk is. 2 November ontvingen wij het heugelijke bericht van Wouter dat de Beer Geeks Beer kalender officieel uitverkocht is. Grandioos, want waar voorzichtig gehoopt werd op de verkoop van 100 stuks bereikten ze de maximale 240 stuks. Met €10,- euro voor Stichting ALS per verkochte doos, kunnen de heren met recht trots zijn op de €2400,- euro die ze hiermee ophalen.

Scheurkalender “Waar moet ik heen, in Schubbekutteveen?”

Als je het hebt over veel terugkomende vragen op de Beer Geeks Facebook pagina, dan mag de ‘iemand nog tips voor ….’ (zelf in te vullen plaats op de wereld) niet ontbreken. Ondanks de prachtige ‘Beer Geeks World Domination Map’, is dit misschien wel dé meest gestelde vraag ooit. Omdat de term “Schubbekutteveen” langzamerhand een running-gag geworden was op de pagina ontstond het ludieke idee van een scheurkalender voor al dat soort tips.
Om het project behapbaar te houden, kwam er een oproep voor ‘rayonhoofden’ per provincie. Samen met andere geeks uit hun provincie zorgden zij ervoor dat er plekken geselecteerd werden. Hotspots waar andere geeks zeker naar toe moeten om te kunnen genieten van mooie bieren en momenten. Te denken valt aan brouwerijen, mooie cafés, slijterijen of proeflokalen.
Het project zit momenteel in de afrond fase en inmiddels hebben de eerste dertien winkels, verspreid over heel Nederland, zich aangemeld voor de verkoop van de kalender. Wij hopen dat er in de komende dagen, nog wat bij zullen komen.
Uiteraard zal de scheurkalender ook binnenkort verkrijgbaar zijn in onze webshop.

Jopen ‘Road to nowhere’

Nu we het toch over de webshop hebben, heb je er al een kijkje genomen?
Een van de items die recentelijk is toegevoegd is het bier “Road to Nowhere”. Dit is hét bier dat gebrouwen is voor de Beer Geeks Beat ALS actie ’19/’20. Een collab van maar liefst 80 deelnemende brouwerijen. Brouwerij Jopen, de brouwlocatie van de vorige editie, heeft een aantal van deze bieren achter gehouden en met zorg bewaard. Deze bierstijl, een Porter, leent zich er uitstekend voor om op fles verder te rijpen, bepaalde smaken in het bier krijgen de kans zich nog verder te ontwikkelen..

Hoe mooi is het dat je nu bijna een jaar later opnieuw van dit bier kunt genieten en kunt ruiken en proeven wat tijd met het bier doet!? En voor de mensen die hem nog niet gedronken hebben, dit is je kans!