Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Brouwers en Beer Geeks samen sterk voor het goede doel

Voor de 3e maal slaan de Beer Geeks en Nederlandse brouwers de handen ineen om gezamenlijk een bier te brouwen voor Stichting ALS Nederland. Er worden dit jaar maar liefst zes verschillende bieren gebrouwen, op zes brouwlocaties verspreid door het land. Medio december wordt er gebrouwen en begin 2021 presenteren de brouwers en de geeks vol trots een sixpack speciaalbieren. Het doel van de actie ‘Beer Geeks Beat ALS’ is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS met als ludiek streefbedrag 66.666 euro. Achter de schermen en op de Facebook pagina word al hard gewerkt aan de actie en de eerste mijlpaal van 10.000 euro is al gehaald. 

Aangepaste opzet

Dat de actie ook in 2020 moest doorgaan stond als een paal boven water. Het brouwen is elk jaar een feestje voor de brouwers. Vorig jaar waren maar liefst 80 brouwerijen betrokken bij het brouwen van het bier ‘Road to Nowhere’. Zoveel brouwers op één locatie, is in dit bijzondere jaar niet haalbaar. Creatief en vindingrijk als de groep is, ontstond het idee om bij zes brouwerijen in Nederland te brouwen. Er worden met kleine groepjes brouwers zes verschillende bieren gebrouwen, met als resultaat een 6-pack bier voor het goede doel.  

Deelnemende brouwers

Dit jaar stellen brouwerijen Frontaal (Breda), Moersleutel (Alkmaar), Kompaan (Den Haag), Baxbier (Groningen), Walhalla (Amsterdam) en VandeStreek (Utrecht) hun ketels ter beschikking en openen hun deuren voor brouwerijen die zich willen aansluiten bij de actie en/of grondstoffen willen doneren.

Het sociale van social media

Het was overweldigend en hartverwarmend om te zien wat de Nederlandse biercommunity voor elkaar kan krijgen als ze er met z’n allen de schouders onder zetten. De actie Beer Geeks Beat ALS, die vorig jaar voor de 2e maal werd georganiseerd door de Facebook groep ‘Beer Geeks’, heeft ruim 109.000 euro opgehaald. Een ontzettend mooi bedrag, wat ons heel veel inspiratie en motivatie geeft om door te gaan! 

Beer Geeks

Beer Geeks is een Facebook groep waarin liefhebbers van bier zich verenigen om hun passie voor speciaalbier te delen. Geen bier, brouwer of festival blijft in deze groep onbesproken en dat weten ook de meelezende brouwers te waarderen. Er wordt niet alleen veel over bier gepraat, maar er worden ook vriendschappen voor het leven gesloten, lief en leed gedeeld én er wordt bijzonder veel gelachen. 

Meedoen en een steentje bijdragen?

In het voorjaar van 2021 zal het sixpack bier online en bij de slijterijen te koop zijn. 

Maar bierliefhebbers kunnen meer doen 

Voor donaties en/of het aanmelden van eigen actie(s) kijk op: www.alsacties.nl/campagne/beergeeksbeatals2020.