Skip to main content
WinkelmandClose Cart

16 september j.l. is de Beer Geeks Beat ALS actie van ´23/´24 officieel afgetrapt tijdens de Tommie Sjef Ferry Limited Bottle tasting bij Bierproeflokaal In De Wildeman te Amsterdam.

Sindsdien is er veel moois gebeurd en hebben we dus een hoop te vertellen!

Bierfestival Cheers x Beer Geeks Beat ALS

7 oktober j.l. vond in Etten-Leur Bierfestival Cheers plaats. De organiserende partij, Cheers To New Beers, steunde met deze editie van het festival onze actie door middel van; een deel van de opbrengst per verkocht entreeticket, het aanvragen van plaatjes bij de dj en met een collectebus.

Bezoekers konden deze dag genieten van een toffe line-up aan brouwerijen. Jotbier, Dutch Fox Brewery, X-brewing, Frontaal Brewing Company en Van Moll Craftbeer waren die dag aanwezig om de bezoekers te voorzien van de meest verrukkelijke bieren. Het was voor zowel bezoekers als organiserende partij een erg geslaagde dag.

Met dit fantastische initiatief haalden zij maar liefst €780,- op voor Beer Geeks Beat ALS! Cheers To New Beers, heel erg bedankt!

Brother Beer x Beer Geeks Beat ALS

Dit jaar besloot Brother Beer (bierwinkel, Spijkernisse) ook een steentje bij te dragen aan de Beer Geeks Beat ALS actie. Dit idee resulteerde in een bierproeverij die op woensdag 8 november j.l. plaatsvond in de winkel.

De proeverij werd begeleid door Biersommelier Ferry Wijnhoven, De Bierenthousiast. Hij verzorgde deze avond vol overgave de mooiste bieren met bijpassende hapjes, die uiteraard van vakkundige uitleg voorzien werden. Het was een onwijs gezellige avond.

De gehele opbrengst van de proeverij ging ten goede aan de Beer Geeks Beat ALS actie. Dit was het fantastische bedrag van €450,-!

Wij willen Brother Beer onwijs bedanken voor de organisatie!

Unwrappbeer x Beer Geeks Beat ALS

“Geen logo’s, geen merken, écht alleen smaak! Let’s cut the crap! Laat jouw brein je niet langer beïnvloeden en ga op een echt smaakavontuur met UNWRAPP. Ontdek wat je écht proeft!”
Ook UNWRAPP steunt dit jaar de Beer Geeks Beat ALS actie. Na 2 succesvolle vorige edities (IPA & Bock) is de derde box van UNWRAPP 21 oktober j.l. uitgebracht in de stijl Black IPA. In de box treft men 4 verschillende bieren aan die blind geproefd kunnen worden, instructies en een heus collectors item (metalen wandbord deelnemende brouwerijen). Alsof dat niet als een feestje op zich is, gaat ALLE winst van deze Black IPA box naar onze actie.
De actie van UNWRAPP loopt nog en er zijn nog boxen beschikbaar. Wij hebben een fantastische tussenstand mogen ontvangen. Momenteel staat de teller al op €1600,-. We zijn UNWRAPP hier ontzettend dankbaar voor!
De box is te verkrijgen op: www.unwrapp.nl Een prachtig cadeau voor de kerstdagen voor jezelf of je dierbaren. We hopen op een zo hoog mogelijke opbrengst, dus laten we met zijn allen ervoor zorgen dat ook de laatste boxen gauw bij het totaalbedrag opgeteld kunnen worden!

‘A Shared Beer Always Tastes Better’ – borden

Tijdens vorige edities van Beer Geeks Beat ALS is dit metalen bord (30×40) al een ware bierliefhebber collectors item gebleken. In menig “mancave” schittert hij al aan de muur. Als warme broodjes gingen ze over de toonbank en toen bleek dat diverse mensen vorig jaar achter het net hadden gevist was het dan ook niet vreemd dat dit ook dit jaar weer opgepakt werd door Monica Wagenaar.

Het bord is ontworpen door Hrodger de Vries van www.devrieschoriginals.com de welbekende BG-vuisten zijn uiteraard van Bob van Dijk.

Alle winst van de borden gaat naar onze actie.
De wandborden waren zo gewild dat ze nu alweer uitverkocht zijn.

Monica, Hrodger en Bob, bedankt!

Upcoming: Altbier Beats ALS

Brouwerij De Klep uit Venlo en internationaal biersommelier Tom Nimtschek slaan de handen in één voor Stichting ALS.

Ga op 17 februari ’24 met hen mee op een reis door de levendige Altbier cultuur uit het Rheinland. Ervaar wetenswaardigheden over de cultuur en traditie van het Altbier. Waarom drinken we in het Rheinland zo graag Altbier? Wat maakt het Altbier zo bijzonder? Welke aandeel heeft het Altbier op de Duitse en Nederlandse biermarkt? En wat is er met de Zappes en de Köbes? Proef samen met hen de verschillende Altbieren, van traditioneel tot modern.

De dag wordt begonnen met Os Alt van Brouwerij de Klep, vers uit eigen brouwerij. Hoofdbrouwer Roy Meijnen, zal jullie het 1 en ander vertellen over de brouwerij en hun Alt. Deze als één van de weinige Nederlandse Altbieren, heeft op 29 November de Bronzen medaille gewonnen op de European Beer Star awards in Nürnberg.

Daarna zal de Duitse biersommelier Tom Nimtschek uit de Venlose partnerstad Krefeld met verschillende Altbieren voorbijkomen en zal wat over Altbier en zijn geschiedenis vertellen. In totaal komen er 6 verschillende Altbieren aan bod.

De opbrengst van deze proeverij gaat naar onze actie. Brouwerij De Klep, Tom Nimtschek alvast hartelijk dank voor dit fantastische initiatief.

Opgave/tickets: info@bier-aus-nrw.de

Upcoming: De brouwdag van het Beer Geeks Beat ALS-bier 2023-2024

Er is een locatie gevonden waar dit jaars ALS-bier gebrouwen gaat worden; het splinternieuwe Lighttown Brewery in Eindhoven zal dit jaar z’n deuren openen voor ons.

Er wordt druk gediscussieerd over welke bierstijl het dit jaar moet worden.

We willen de groots mogelijke collab voor elkaar zien te krijgen en roepen dus alle brouwers op om zich aan te sluiten bij dit unieke evenement.

Doe mee en vul het formulier in:
https://forms.gle/rW93Uvxonb4kETPM6