Skip to main content
WinkelmandClose Cart

De Beer Geeks Facebook groep organiseert ook dit jaar weer hun goede doelen actie genaamd ‘Beer Geeks Beat ALS’. Er zal wederom een bier worden gebrouwen met zoveel mogelijk deelnemende brouwerijen, voor dit goeie doel. Als brouwlocatie is er gekozen voor het splinternieuwe Eindhovense Lighttown Brewers.

‘Met zoveel bierliefhebbers die die deze actie steunen is het brouwen van een Beer Geeks Beat ALS bier altijd één van de leukste onderdelen van de actie’ benadrukt Ferry Wijnhoven, initiatiefnemer van deze actie. ‘We kunnen met trots mededelen dat Lighttown Brewers de brouwlocatie is geworden waar we dit jaars bier gaan brouwen’.
De gloednieuwe Lighttown Brewers brouwerij is in de zomer van 2023 geopend en is een initiatief van Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en Stadsbrouwerij 013.
‘Dit is een brouwerij waar we naar hartenlust kunnen spelen met het recept en de ingrediënten en waar we een groot genoeg volume kunnen brouwen. Dat er binnen deze brouwerij al wordt samen gewerkt met 3 partijen sluit mooi aan bij het doel wat wij voor ogen hebben, namelijk de grootst mogelijk collaboration op poten te zetten. We roepen dan ook alle brouwerijen op zich aan te sluiten bij het brouwen van dit bier.’

De aftrap voor dit jaars actie vond plaats op zaterdag 16 september 2023 bij Bierproeflokaal In De Wildeman te Amsterdam bij de ‘Tommie Sjef Ferry Limited Bottle Tasting’. Met dit evenement, een initiatief van Rick Kempen, is het officiële startschot van de Beer Geeks Beat ALS actie 2023-2024 gegeven.
Inmiddels is er, mede door die tasting en de vele raffles die plaats vinden op Facebook, op dit moment al ruim 24.000 euro opgehaald voor de actie.

Brouwerijen die graag willen deelnemen aan deze collaboration brew kunnen zich aanmelden door een online formulier in te vullen of door zich te melden bij de organisatie van deze actie.